1. Home
  2. Nl be
  3. Diensten
  4. Support
  5. Download solidworks 2024
SOLIDWORKS release 2024

Download de nieuwe versie

Op deze pagina helpen we je stap voor stap met het downloaden van jouw SOLIDWORKS 2024 licentie. Je leest hier welke opties je hebt en aan welke hardware- en systeemvereisten je dient te voldoen. Succes!

Op zoek naar een SOLIDWORKS licentie? Vraag een offerte of trial aan.

SW-Release-2024-afbeelding1-1

Hoe download je SOLIDWORKS 2024?

In slechts 3 simpele stappen

Opgelet!
Let op!

Sinds halverwege februari 2023 zijn alle bestaande SOLIDWORKS ID's veranderd naar 3DEXPERIENCE ID's. Als je nieuw bent bij SOLIDWORKS, maak je meteen een 3DEXPERIENCE ID aan. De log-in URL is ook veranderd. Als je naar mysolidworks.com gaat en rechtsboven op "Login" klikt, word je automatisch naar de juiste plek geleid via een pop-up.

Op zoek naar een gratis of tweedehands versie?

Er zijn geen legale gratis of tweedehands versies van SOLIDWORKS beschikbaar. Elke licentie is uniek en moet geactiveerd worden via een centraal systeem. Hierdoor kan Dassault Systèmes illegale kopieën van SOLIDWORKS opsporen, wat gelukkig ook gebeurt. Als je betrapt wordt met een illegale SOLIDWORKS licentie, houd dan rekening met een aanzienlijke boete of zelfs een strafrechtelijke procedure. We bieden uiteraard geen ondersteuning aan gebruikers met een illegale SOLIDWORKS licentie.

Download- en installatie- opties

Vanaf SOLIDWORKS 2019 zijn er 2 opties om de installatiebestanden te downloaden:

Optie A: SOLIDWORKS Products (SOLIDWORKS Installation Manager) Hiermee kies je het servicepack dat je wilt.
Optie B: SOLIDWORKS Media (3 zip bestanden) Alleen te gebruiken voor de eerste servicepack.

• Optie A

Gebruik de SOLIDWORKS Installation Manager om de installatie bestanden te downloaden.
    SW-Release-2024-afbeelding5

Selecteer de gewenste SOLIDWORKS versie en service pack.

Klik op Accept Agreement & Continue en ga akkoord met de licentieovereenkomst van SOLIDWORKS.

SW-Release-2024-afbeelding6

Klik op Download.
  • Optie B

Met optie B download je direct de installatie bestanden met behulp van 3 zip bestanden.

SW-Release-2024-afbeelding7

SOLIDWORKS Media (2 zip bestanden)
    1. Download zip bestanden ‘SOLIDWORKS Media (1 of 3)’ en ‘SOLIDWORKS Media (2 of 3)’ en ‘SOLIDWORKS Media (3 of 3)’.
    2. Pak alle zip bestanden uit in dezelfde map.
    3. Klik op Yes/Ja om dubbele bestanden te overschrijven indien daar om wordt gevraad.
    4. Bewaar deze map op een lokale/externe schijf of op het netwerk.
    5. Dubbelklik in de map op setup.exe om de SOLIDWORKS Installation Manager op te starten.

Dit zijn de minimale systeemvereisten. Voor een actueel advies zie de hardwarevereisten bij SOLIDWORKS.

Hardware- en systeemvereisten

• Operating System
    • Windows 11 64bit nog niet bekend
    • Windows 10 64bit
    • Windows 7 wordt niet meer ondersteund
    • Windows 8.1 wordt niet meer ondersteund
  • Processor
    • Minimaal 3.3GHz kloksnelheid
  • RAM werkgeheugen
    • Minimaal 16GB
    • Voor PDM Contributor of Viewer of Electrical Schematic: 8GB
  • Grafische kaart
  • Harde schijf
    • SSD schijven (Solid State Drives) aanbevolen

• Server producten
    • Windows Server 2022
    • Windows Server 2019
    • Windows Server 2016 word niet ondersteund
    • SQL 2022
    • SQL 2019
    • SQL 2017
    • SQL 2016 word niet ondersteund
  • Microsoft Office
    • Office 2021
    • 64-bit aanbevolen
  • Aanvullende informatie

https://www.solidworks.com/support/system-requirements

Wat is er nieuw in SOLIDWORKS 2024?

Betere performance en user-driven verbeteringen. Kijk voor uitgebreidere informatie op SOLIDWORKS 2024.

SW-Release-2024-afbeelding8-1-1
SOLIDWORKS 2023 Refresh trainingen

Wil je extra snel alle nieuwe functionaliteit onder de knie krijgen? Vanaf januari 2024 bieden wij de SOLIDWORKS 2024 Refresh Trainingen. De trainingen zijn beschikbaar in onze 'Virtual Classroom'.

Voor actuele data zie SOLIDWORKS Refresh Training.

SW-Release-2024-afbeelding9
Referenties

Wat vinden onze klanten?

• Visiativ
    Nathan Gutz
    "Ik heb voor mijn startup SOLIDWORKS Premium gekocht. Dit was nieuw voor mij, dus ik had wat extra support nodig. Visiativ heeft perfect geholpen, we zijn nu al een tijdje up&running. Thanks!"
  • Visiativ
    Vladimir Yaroshenko
    "Een paar jaar geleden heb ik de eerste Solidworks licentie gehuurd via Visiativ, waarna ik veel meer kreeg dan alleen een licentie. De service van dit bedrijf staat heel hoog in het vaandel. Bij...
  • Sander Deugd
    "Verkoop en help desk zijn snel en deskundig!"
  • Jorrit Jansen
    "Erg goed geholpen met het entrepeneursprogramma voor mijn startende onderneming, waarbij ik diverse SolidWorks-producten een tijd lang mag uitproberen voordat ik ze definitief aanschaf."
  • Tim Herrebrugh
    "Altijd goede hulp bij technische vragen en er wordt meegedacht wanneer je ergens mee zit, super!"
  • Jeroen Swanink
    "Al jaren tevreden met het programma Solidworks inclusief onderdsteuning. Nog nooit een probleem gehad wat niet opgelost kon worden."
  • b2unit2
    "Ben al jaren tevreden klant. Neem regelmatig contact met hun op om mij te assisteren bij het gebruik van SolidWorks. Zij weten mij altijd verder te helpen."
  • Bas Vellekoop
    "Goed geholpen en advies gekregen en zeer correct behandeld. Zeer tevreden met het ontvangen product en service!"
  • E.J.H. Hessing
    "Een uitstekende partner voor CAD oplossingen. Ze denken goed met je mee voor een passend productadvies, gericht op jouw situatie en wensen. Bij vragen staat de helpdesk voor je klaar."
  • Maurice ter Hark
    "Klantgerichte organisatie die flexibel omspringt met vragen en problemen. Fijne support met goed persoonlijk contact. Ik heb altijd het gevoel dat ik als een gewaardeerde klant behandeld wordt."

Blijf op de hoogte

Timing is belangrijk! De markt verandert elke dag en wie niet oplet, loopt al snel achter of heeft een kans gemist op extra voordeel. Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen, blogs, nieuws en speciale acties.