1. Home
 2. Nl be
 3. Diensten
 4. Trainingen
 5. Solidworks
Events-training-2019-header

SOLIDWORKS Trainingen

Een praktijkgericht en compleet trainingsaanbod voor alle facetten van SOLIDWORKS ontwikkeld door Visiativ.

Vervolgtrainingen

 • SOLIDWORKS Plaatwerk

  1 trainingsdag


  Ontdek in deze cursus de specifieke SOLIDWORKS functies waarmee je geweldige plaatwerk toepassingen kunt modelleren.

 • SOLIDWORKS Complexe Vormen

  3 trainingsdagen


  Leer de specifieke ontwerpmethoden waarmee je met behoud van flexibiliteit complexe vormen maakt in 3D CAD.

   

 • SOLIDWORKS Drawings

  1 trainingsdag


  In deze cursus ontdek je de slimme functies van SOLIDWORKS 3D CAD om perfecte productietekeningen te maken.

   

 • SOLIDWORKS Samenstellingen

  1 trainingsdag


  In deze SOLIDWORKS cursus leer je hoe je efficiënt samenstellingen opzet door de juiste instellingen te gebruiken. 

   

 • SOLIDWORKS Large Assembly

  1 trainingsdag


  Leer SOLIDWORKS 3D CAD te gebruiken voor grote samenstellingen met behoud van de performance.

   

Trainingen voor specifieke pakketten

 • Documentatie

  SOLIDWORKS Composer

  2 trainingsdagen


  In deze cursus leer je met SOLIDWORKS Composer op basis van je CAD model handleidingen, illustraties, animaties en meer te creëren. Ook voor niet-engineers!

 • Virtueel testen

  SOLIDWORKS Simulation

  3 trainingsdagen


  Leer hoe je je 3D ontwerp virtueel test in SOLIDWORKS Simulation door randvoorwaarden en opleggingen aan te brengen (Finite Element Method analyse).

 • Elektrisch Ontwerp

  SOLIDWORKS Electrical Schematic

  3 trainingsdagen


  Na deze training kun je 2D elektrische schema's maken voor apparaten en machines met SOLIDWORKS Electrical Schematic.

 • Documentatie

  SOLIDWORKS Visualize

  2 trainingsdagen


  Leer in een handomdraai fotorealistische afbeeldingen en andere renders van je 3D CAD model te maken met SOLIDWORKS Visualize.

Trainingen op aanvraag

Je kunt bij ons ook terecht voor de volgende specialistische SOLIDWORKS trainingen die we op aanvraag inplannen.  

 • SOLIDWORKS Flow Simulation training
 • SOLIDWORKS Plastics training
 • PDM Initiatietraining
 • DriveWorks training
 • SOLIDWORKS Routing training
 • Stel je eigen training samen

Wij verzorgen op verzoek ook SOLIDWORKS trainingen in het Engels. 

Laat je gegevens achter

Waarom kies je Visiativ voor je SOLIDWORKS cursus of training?

Onze SOLIDWORKS trainingen en cursussen gaan verder dan het behandelen van de software mogelijkheden. We combineren de features met toepassing in de praktijk, zodat je snel aan de slag kunt op je werk. Er is zelfs ruimte om vragen over je eigen SOLIDWORKS 3D ontwerp aan onze ervaren SOLIDWORKS consultant te stellen.

 

Wat vinden onze klanten?

 • Visiativ
  Stefan Kuhlman
  Visiativ is een bedrijf die erg goed is in het geven van trainingen. Ze nemen alle tijd voor je en is echt een aanrader. De sales Chantal Schipperheijn is erg vakkundig en geeft het juiste advies op...
 • Visiativ
  Nathan Gutz
  Ik heb voor de designer van mijn startup SOLIDWORKS Premium gekocht. Dit was nieuw voor mij, dus hiervoor had ik wat extra support nodig. Visiativ heeft mij perfect geholpen, waardoor we nu al een...
 • Visiativ
  Eric Louwers
  Als startende ondernemer ben ik terecht gekomen bij Visiativ. Daar heeft Chantal mij geholpen bij het krijgen van een entrepreneurs programma. Regelmatig contact gehad over hoe het programma beviel...
 • Visiativ
  Vladimir Yaroshenko
  Een paar jaar geleden heb ik de eerste Solidworks licentie gehuurd via Visiativ, waarna ik veel meer kreeg dan alleen een licentie. De service van dit bedrijf staat heel hoog in het vaandel. Bij elke...
 • Visiativ
  Eric Johnson
  Centerline (Windsor) Limited
  We hebben tooling gerelateerde problemen en herwerk tot 90% verminderd en de programmeertijd op de vloer tot 75% verminderd – en daardoor leveren we op tijd en binnen het budget.
 • Visiativ
  CEO
  Europese line builder voor bakkerijen
  Toen we een project van meerdere miljoenen moesten opleveren bij de klant, kwamen we er achter dat de machines niet in het gebouw paste, met vertragingen en boetes tot gevolg. Door gebruik te maken...
 • Visiativ
  CEO
  Kobelco Construction Machinery
  De adoptie van de 3D virtuele assemblage door Kobelco bouwmachines zorgde voor een vermindering van ontwerptijd van 60% en backoffice-activiteiten met 50%

Veelgestelde vragen over SOLIDWORKS trainingen en cursussen bij Visiativ

 • Onze basiscursussen duren 6 tot 8 dagen, opgedeeld in blokken van 2 opeenvolgende dagen. Per keer zit er dan meestal een week tussen de trainingsdagen, zodat je de opgedane kennis meteen in de praktijk kunt brengen. Onze gevorderde SOLIDWORKS cursussen duren doorgaans 1 of 2 dagen. Daarnaast hebben we SOLIDWORKS cursussen waarbij we de cursusdagen in overleg met de cursisten inplannen. Geïnteresseerd? Schrijf je direct in voor één van onze SOLIDWORKS cursussen!

  Voor al onze SOLIDWORKS trainingen en cursussen geldt dat de duur en opzet gebaseerd zijn op het realiseren van maximaal leer rendement.

 • SOLIDWORKS is een veelzijdig en populair 3D CAD programma. Je leert daarom tijdens onze trainingen en cursussen praktijkgerichte werkmethoden voor SOLIDWORKS, zodat je de functies van dit 3D CAD programma optimaal kunt benutten. Onze trainers leren je de fijne kneepjes en slimme trucjes waardoor je efficiënter kunt werken met SOLIDWORKS. Dit heeft weer tot gevolg dat je de time to market van een nieuw product versnelt en de ontwikkelkosten verlaagt. Tel uit je winst!

 • Onze SOLIDWORKS cursussen en trainingen zijn bedoeld voor ontwerpers, engineers en technisch tekenaars uit verschillende branches, zoals machinebouw, procesindustrie en consumentenproducten. Je bent in elk geval verbonden met de wereld van de productontwikkeling en wilt alles uit SOLIDWORKS halen. En het maakt niet uit hoe klein of hoe groot je bedrijf in de maakindustrie is.

  Ben je docent? Dan kun je ook SOLIDWORKS cursussen bij ons volgen. Of je nu lesgeeft aan een vakopleiding, middelbare of hogere opleiding of universiteit, je bent welkom!

 • Wij zijn officieel SOLIDWORKS reseller en gecertificeerd trainingspartner. Na het volgen van een van onze hoogwaardige SOLIDWORKS cursussen krijg je daarom van ons een SOLIDWORKS trainingscertificaat.

  Dat is een bewijs dat je een kwaliteitstraining op het gebied van SOLIDWORKS hebt gevolgd bij een SOLIDWORKS Elite reseller die erkend is door SOLIDWORKS om opleidingen te verzorgen. Het is altijd goed om op je cv te vermelden dat je zo’n certificaat hebt behaald.

 • De prijs voor een cursus of training hangt af van het aantal cursusdagen en loopt uiteen van enkele honderden tot meer dan duizend euro per persoon voor meerdaagse SOLIDWORKS cursussen. Kom je samen met collega’s een SOLIDWORKS training of cursus volgen? Dan maken we graag een offerte op maat.

 • Jazeker! Hoewel we onze trainingslokalen hebben aangepast om aan alle COVID-19 maatregelen te voldoen, organiseren wij desgewenst graag een online SOLIDWORKS cursus. Geen enkel probleem.

  Neem contact met ons op via email of telefoon en vertel ons welke SOLIDWORKS training je graag in online vorm wilt volgen. Je krijgt de beschikking over een virtuele SOLIDWORKS licentie en de trainer zal je instrueren via een live videoverbinding.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor het ontvangen van het laatste nieuws.