8 voordelen van 3D printen met binder jetting

Additive Manufacturing is een hot topic voor veel productiebedrijven. Maar wat maakt 3D printen met de binder jetting-techniek speciaal? We hebben het gevraagd aan Desktop Metal-klant Wall Colmonoy. In deze blog lees je wat zij de 8 belangrijkste voordelen van binder jetting vinden.

1. Hoge snelheid

Met de high-speed, single-pass printtechnologie kan Wall Colmonoy op hoge snelheid hoogwaardige metalen onderdelen produceren. Concreet hebben we het dan over honderden metalen onderdelen per dag. Dit in tegenstelling tot gieten, waarbij het een aantal weken kan duren voordat een onderdeel kan worden geproduceerd. De onderstaande bouwsimulatie voor een pomponderdeel toont hoe honderden onderdelen snel in één batch kunnen worden geprint.

Hoge snelheid binder jetting

 

2. Ongeëvenaarde printkwaliteit

Het Desktop Metal Shop System produceert hoge-resolutie onderdelen met ongelooflijk fijne details. Uit de sinteroven komen onderdelen met een oppervlakteruwheid van slechts 4µm Ra. En met nabewerking zijn ruwheden onder 0,1µm Ra mogelijk. Deze componenten zijn massief en hebben een hoge dichtheid waardoor debinding of infill overbodig wordt. Klanten zijn vooral geïnteresseerd in de mogelijkheid om onderdelen te produceren die weinig of geen nabewerkingen vereisen. Dit levert grote tijdwinst en kostenbesparingen op, wat produceren met dit binder jetting systeem met de huidige onzekerheden in de toeleveringsketen nóg aantrekkelijker maakt.

Ongeevenaarde printkwaliteit binder jetting

3. Hoge resolutie

Het Desktop Metal binder jet-systeem levert hoge resolutie prints. Met 1600×1600 DPI native, en meer dan 670M drops per seconde, biedt Wall Colmonoy high speed 3D printen met een hoge resolutie voor haar klanten.

Hoge resolutie binder jetting

 

4. Flexibele productie

Wall Colmonoy kan op kosteneffectieve wijze kleine series van complexe onderdelen 3D printen door het elimineren van tooling. Ze produceren dagelijks honderden near-net-shape onderdelen met aanzienlijk lagere arbeidskosten en meer geometrische flexibiliteit. Hierdoor kunnen ze snel reageren op de behoefte aan variaties en verbeteringen.

Flexibele productie binder jetting