De 5 redenen waarom elke universiteit een Desktop Metal Studio System 3D-printer nodig heeft

Het is van cruciaal belang dat onderwijsinstellingen technologieën zoals 3D-metaalprinten opnemen in hun curricula om studenten praktijkervaring te laten opdoen met baanbrekende technologie. Zo wordt voorkomen dat ze een achterstand oplopen wanneer ze hun intrede doen op de arbeidsmarkt.

Maar hoe kan Desktop Metal Studio System hierbij helpen?

Metal Additive Manufacturing, ook bekend als 3D-printen, zorgt voor een revolutie in de industrie doordat complexe onderdelen met ingewikkelde geometrieën gemaakt kunnen worden die voorheen met conventionele methoden onmogelijk te maken waren. Onderdelen maken door metaal laag voor laag op te bouwen kent talloze toepassingen en voordelen, vooral voor universiteiten.

Naast het zorgen dat studenten ervaring opdoen met digitale tools zoals CAD, FEA en generatief ontwerpen, geeft een investering in Additive Manufacturing van metaal studenten de kans om onschatbare praktijkervaring op te doen met het direct produceren van de onderdelen die ze ontwerpen. Het hebben van een 3D-printer op de campus trekt ook onderzoekers aan met de mogelijkheid om aangepaste experimenten uit te voeren en nieuwe materialen te testen. Zo kunnen ze de grenzen van de technologie blijven verleggen voor geavanceerde industriële toepassingen.

Omdat 3D-metaalprinten zich blijft ontwikkelen als een belangrijke productietechnologie, is het van essentieel belang dat onderwijsinstellingen het opnemen in hun curricula om de volgende generatie professionals te inspireren en te voorkomen dat studenten een achterstand oplopen bij het betreden van de arbeidsmarkt. Hier volgen vijf redenen waarom het Desktop Metal Studio System een waardige investering is voor elke onderwijsinstelling.

1. Industry 4.0 in de praktijk

De vierde industriële revolutie brengt digitale en fysieke technologieën samen voor de volgende fase van geavanceerde productie. Het ontwikkelen van curricula en onderzoek afgestemd op de visie van Industry 4.0 is essentieel om een concurrentievoordeel te behouden bij het aantrekken van zowel studenten als onderzoekers.

Ontwerpen voor Additive Manufacturing is een groeiend vakgebied dat actief wordt ondersteund door veel CAD-leveranciers. Praktijkervaring is één van de beste leermethoden. Het Studio System biedt een laagdrempelige mogelijkheid om direct inzicht te krijgen in zowel ontwerp- als fabricageconcepten en de implicaties voor innovatie, productontwikkeling en toeleveringsketens.

2. Investeren over de hele linie

3D-metaalprinten heeft een disruptieve werking in een groot aantal industrieën. Van de automotive en zware industrie tot consumentengoederen en machineontwerp, het additief bouwen van complexe metalen vormen met Bound Metal Deposition raakt bijna elke industrie waar studenten als toekomstige professionals in terecht kunnen komen.

Bestaande klanten van universiteiten roemen het Desktop Metal Studio System om zijn brede toepasbaarheid. Het wordt op verschillende manieren gebruikt door verschillende afdelingen door een verscheidenheid aan studenten en in vele soorten colleges - van undergraduate klassen tot masterstudies en onderzoeksprojecten.

Het aanbieden van praktijkervaring met deze baanbrekende technologie, waarmee eenvoudig dichte, sterke metalen onderdelen kunnen worden gemaakt die relevant zijn voor een breed scala aan vakken en vakgebieden binnen de universitaire omgeving, is een allesomvattende investering.

3. Een vliegende start voor studententeams

Van raceteams tot robotica-wedstrijden, met 3D-metaalprinten op de campus kunnen studententeams hun innovaties omzetten in een concurrentievoordeel.

Dankzij de ontwerpvrijheid van 3D-printen kunnen studenten hun creativiteit de vrije loop laten om oplossingen te ontwikkelen voor uitdagingen op het gebied van lichtgewicht, prestatie-efficiëntie en kosteneffectieve productie. Van complexe kanaalontwerpen die de uitlaatgassen van een turbomotor effectiever afvoeren tot snel geïtereerde beugels die optimale ondersteuning bieden in een intense BattleBot-omgeving: het Desktop Metal Studio System is een belangrijk hulpmiddel voor het succes van verschillende studententeams over de hele wereld.

4. Broedplaats voor het bedrijfsleven

Instellingen voor hoger onderwijs fungeren als referentiepunten voor het ontwikkelen van baanbrekende technologieën en het implementeren van strategieën voor het lokale bedrijfsleven. Het ontwikkelen van expertise op het gebied van 3D-metaalprinten maakt kennisoverdracht mogelijk om innovatiepartnerschappen te stimuleren. Het biedt kansen voor de bedrijven in jouw omgeving om hiervan te profiteren, vooral voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Ondersteun de ontwikkeling van het bedrijfsleven door gebruik te maken van de mogelijkheden van 3D-metaalprinten. Bied de expertise van jouw instelling aan met marktklare oplossingen die lokale innovaties bevorderen en de arbeidsmarkt voor jouw toekomstige afgestudeerden stimuleren.

5. De eenvoudigste manier om te beginnen

Het Desktop Metal Studio System is ontworpen als een plug-&-play-systeem dat kan worden gebruikt in elk klaslokaal, werkplaats of labomgeving zonder strenge veiligheids- of milieubeperkingen. Het is de eenvoudigste manier om te beginnen met het 3D-printen van metalen onderdelen. Het twee-staps Bound Metal Deposition-proces creëert metalen onderdelen zonder losse metaalpoeders, zonder lasers en zonder oplosmiddelen voor de meeste materialen.

Het softwaregestuurde proces biedt een eenvoudige aanpak, waardoor de machine kan worden bediend als tool zonder dat er urenlange training of aanpassingen nodig zijn. Ontwerpbestanden worden geüpload naar de Desktop Metal-software voor automatische oriëntatie, support generation en het toewijzen van printparameters. Na het sinteren in de Desktop Metal-oven worden de prints verwijderd van eventuele supports via een keramische interfacelaag die afbreekt. Er blijft een dicht metalen onderdeel over dat geproduceerd is zonder de doorlooptijd of investering van traditionele tooling.

Wil je meer weten over 3D metaalprinten voor onderwijstoepassingen? Neem gerust contact op met onze 3D-printing experts. Ze vertellen je hier graag meer over.