Hoe goed presteert jouw SOLIDWORKS hardware? Meten = weten!

Wil je de SOLIDWORKS prestaties van je PC vergelijken met andere PC’s? Je kunt gemakkelijk vanuit SOLIDWORKS een benchmark test doen. Uit de resultaten kan jij de conclusie trekken welke componenten aan vervanging of verbetering toe zijn. De benchmark start je vanuit de RX tool.

Hoe start je de Rx Tool?

De Rx Tool vind je via SOLIDWORKS → SOLIDWORKS Resources → SOLIDWORKS Rx óf ‘SOLIDWORKS Rx’ in je Windows zoekbalk te typen. Vervolgens kies je de versie die je gebruikt, bijvoorbeeld 2021.

Waar vind je de SOLIDWORKS Benchmark Test?

Als je de Rx tool geopend hebt, klik dan op het tabblad ‘Benchmark’. Voor het beste resultaat is het slim om de PC eerst opnieuw op te starten.

Rx Benchmark-1

Resultaat benchmark

Ik heb de score binnen, wat nu?

Als je de resultaten deelt kan je die vergelijken met anderen op de website via de link op het scherm. Daarbij kun je verschillende componenten tegen elkaar afwegen óf je score vergelijken met exact hetzelfde systeem. Zo krijg je een realistisch beeld van de prestaties van je systeem.

resultaat delen Rx

Je kunt er ook een race van maken met je collega’s. Of je baas overtuigen dat jouw systeem een upgrade kan gebruiken.

Vraag je Windows Prestatie Index op

Daarnaast kan je vanuit Windows ook de algemene prestatie index van je pc opvragen door gebruik te maken van deze app. Met deze tool kan je zien welke componenten de meeste impact hebben op de performance van je systeem.

Windows Prestatie Index

Prestatie verbeteren?

Lees voor meer hardware-advies de blog: ‘Wat is het beste werkstation voor SOLIDWORKS 2021?’

Naast het verbeteren van je hardware kun je ook op andere manieren je prestaties verbeteren. Door je model te vereenvoudigen, of (grote) samenstellingen op slimme manieren inladen. Dit soort zaken komen aan bod bij de Samenstellingen Training of Large Assembly Training, maar je kunt ook het advies van een ervaren SOLIDWORKS consultant aanvragen.