Behaal gratis SOLIDWORKS Certificeringen met je onderhoudscontract

Het staat buiten kijf dat er veel voordelen zitten aan SOLIDWORKS onderhoudscontracten. Je hebt bijvoorbeeld recht op software updates en je kunt bij technische problemen onze helpdesk inschakelen. Maar er is nóg een voordeel: per onderhoudscontract mag je gratis 6 SOLIDWORKS certificaten per jaar behalen. Tenminste, als je voor elke poging slaagt! 

Per afgenomen licentie zijn de certificeringen ingedeeld op 3 kennisniveaus volgens de normering van SOLIDWORKS. Met een certificaat weet je dat je aan het bijbehorende niveau voldoet zonder dat je op sommige vlakken nog gaten hebt in je kennis of vaardigheden. Ongeacht wat voor gebruiker je bent, levert dat voordelen op.

 • Als zelfstandig ontwerper onderscheid je je positief van je concurrenten die azen op die mooie opdracht bij jouw potentiële opdrachtgever;
 • Als ontwerper in een team toon je aan bij je leidinggevende wat je allemaal in huis hebt, of onderbouw je dat je een bepaalde training écht kunt gebruiken;
 • Als leidinggevende zie je of dat je jouw ontwerpteam efficiënt inzet op basis van hun kennis en vaardigheden, en welke trainingen het meest zinvol zijn. 

Om het online examen te volgen voor de door jou gekozen certificatie, voer je een voucher code in. Met een onderhoudscontract kun je elk half jaar gratis 3 voucher codes opvragen. Deze zijn niet gebonden aan een specifieke gebruiker, dus je kunt de codes doorgeven aan een ander. 

SOLIDWORKS Certificeringen 01

Certificeringen lopen via VirtualTester. Op de site van Virtual Tester staat aan de linkerkant een tabblad (de 'redemption tab') met een dollarteken:

Certification center SOLIDWORKDS

Op dat tabblad klik je op ‘Start here’. Je wordt dan doorverwezen naar een nieuwe pagina om je te registeren. Doorloop daar de benodigde stappen. 

Let op: je hebt een SOLIDWORKS ID met een geregistreerde licentiecode nodig. 

Na afronding van je aanvraag vind je voortaan al je geldige voucher codes terug op de redemption tab.

Voor een samenvatting van alle informatie en instructies rondom het aanvragen van vouchers, lees je dit document.

Ik heb mijn voucher code binnen. What's next?

Let op: voucher codes zijn 180 dagen geldig! 

Zodra je een voucher code hebt gekregen, kies je een examen uit via VirtualTester. Je doorloopt daar de volgende stappen:

 1. Download de TesterPRO Client:
  Download TesterPRO Client
 2. Installeer de software
 3. Start de applicatie
 4. Log in (met een bestaand account op Virtual Tester) of maak een account aan:TesterPro inloggen
 1. Kies een merk:
  Select Brand Certification Exams
 1. Kies het examen:
  Select a certification SOLIDWORKS

Afhankelijk van het onderwerp heb je een bepaalde tijd voor het examen. Op die manier word je op meerdere vlakken getest:

 • Zijn je antwoorden goed genoeg?
 • Is je snelheid hoog genoeg?

De uitslag van het examen weet je direct na afloop. Heb je een score van 80% of hoger? Gefeliciteerd! Je hebt je certificering behaald!

uitslag examen

Vergroot je kansen

Het is niet vanzelfsprekend dat je slaagt voor elke certificatie waarvoor je opgaat. Het is daardoor belangrijk om te kiezen voor certificeringen die passen bij je niveau. Weet je niet zeker of dat je huidige niveau voldoende is? Dan heb je meerdere mogelijkheden.

Wil je een gratis en snelle online test waarmee een algemeen beeld krijgt van je sterktes en zwaktes? Doe dan de online application assessment

Wil je juist een gedetailleerd en specifiek overzicht van de vaardigheden van het hele ontwerpteam, vraag dan een Engineering Assessment aan bij onze consultants. 

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je beslagen ten ijs komt voor het examen? Probeer eens één van de vele sample exams op de SOLIDWORKS site.

Merk je na het proefexamen dat je nog niet voldoende in huis hebt om zelfverzekerd op te gaan voor de daadwerkelijke certificering? Dan is het handig om de juiste trainingen te volgen. 

Ben jij er helemaal klaar voor? 

We duimen voor je en hopen dat je vanaf nu veel certificaten behaalt met je team. Bedenk wel, wanneer je vastzit op die ene moeilijke vraag in het examen, dat onze helpdesk je niet mag helpen. En we geven ook geen hints. Maar we vertrouwen erop dat als je al het bovenstaande hebt opgevolgd, dat je ons helemaal niet eens nodig hebt voor een mooi resultaat. We geloven in je. Succes!