surface-refinement-hero-banner

ENGINEERING VOOR INNOVATORS

Catia-logo

Shape the world

Een toonaangevende engineeringoplossing met geavanceerde modelleerfuncties voor complexe en zeer grote samenstellingen, die verregaande integratie met productie, marketing en andere disciplines mogelijk maakt.

Wat is CATIA?

CATIA is een door Dassault Systèmes ontwikkelde 3D CAD oplossing voor het vormgeven van nieuwe ontwerpen. Met CATIA beschik je onder andere over krachtige tools voor surface modelling, system development, relational design en nog veel meer.

Redenen om voor CATIA te kiezen

Naast het feit dat het simpelweg een geweldige ontwerpervaring biedt, kunnen er verschillende redenen zijn om te kiezen voor CATIA. De meeste bedrijven kiezen voor CATIA omdat ze een krachtige ontwerpoplossing zoeken.

Wil je een totaaloplossing voor je engineeringketen? Ook dan zit je met CATIA goed. Er is een breed palet aanvullende oplossingen beschikbaar voor engineering, manufacturing, project management en verregaande ketenintegratie. Desgewenst ook in de cloud.

  • Marktleidende 3D ontwerpsoftware
  • Schaalbare en complete engineeringoplossing
  • Uitstekend voor grote en complexe samenstellingen
CATIA CAD voor alle producten

MKB en multinationals

Voor wie is CATIA bedoeld?

CATIA is een ontwerpoplossing die bij uitstek geschikt is voor bedrijven die complexe producten ontwerpen met zeer veel onderdelen. Denk aan samenstellingen met honderdduizenden of zelfs miljoenen grote en kleine onderdelen zoals een passagiersvliegtuig.

Bekende automerken inclusief toeleveringsbedrijven (OEM), scheepsbouwers, lifescience bedrijven en vliegtuigbouwers vertrouwen daarom op CATIA. 

Uiteraard zijn er ook bedrijven die CATIA gebruiken voor alledaagse gebruiksvoorwerpen. Daaronder bevinden zich industriële en high-end ontwerpbureaus die in opdracht producten ontwerpen voor bekende merken.

Bij bedrijven die kiezen voor CATIA, is vaak sprake van een verregaande ketenintegratie. Zowel intern met eigen stakeholders, als extern met leveranciers, onderaannemers en klanten. Het ecosysteem rondom CATIA, met name het 3DEXPERIENCE platform, maakt dit perfect mogelijk.

Wat heb je nodig van CATIA?

CATIA is modulair opgebouwd. Je hebt de keuze uit een breed scala aan modules die elk toegang bieden tot specifieke functies. Er zijn bijvoorbeeld modules voor Mechanical Design, Product Synthesis en Design Analysis. Daarnaast zijn er vaste bundels met modules voor specifieke rollen. 

We helpen je graag om een pakket CATIA modules samen te stellen of je te adviseren over bestaande bundels. Naast het invullen van ontwerp- en engineering benodigdheden, kunnen we daarbij desgewenst kijken naar het optimaliseren de werkzaamheden en processen binnen je bedrijf.

CATIA on the Cloud

De laatste versie van CATIA is perfect geïntegreerd met de cloudoplossing van Dassault Systèmes: het 3DEXPERIENCE Platform. CATIA V6 biedt via het 3DEXPERIENCE platform krachtige en intuïtieve samenwerkingsmogelijkheden.

Eén plek, altijd en overal beschikbaar, waar je ontwerpdata en feedback deelt, projecten managet en alle andere ontwerp- en engineeringactiviteiten. Binnen je organisatie, maar zo nodig ook daarbuiten.


Direct contact

Erik De Wit

Erik De Wit

Accountmanager Benelux

"Ik geef graag een vrijblijvend CATIA advies op maat."

0032 (0) 473 881 715

Benieuwd wat CATIA voor jou kan betekenen?

Met CATIA kun je alle kanten uit. We helpen je graag met advies om de juiste keuze te maken.