<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SolidSteel Weldments on Steroids

SolidSteel: Weldments on steroids

Met SolidSteel maakt Klietsch al meer dan 30 jaar software voor de staalbouw. Toepassingen voor het bouwen van frames voor gebouwen, machines, fabrieken, offshore, maar ook voor trappen en balustrades.

Afbeelding1

Met al deze ervaring is een robuust stuk software ontstaan. Gebruikers kunnen met een volledige integratie in SolidWorks gebruik maken van veel meer staalbouw functies dan alleen met de SolidWorks weldments mogelijk is.

Door geen gebruik te maken van de multibody aanpak weldments maar door juist eenvoudige parts en samenstellingen te maken heeft SolidSteel een veel betere performance, ook in grote constructies.

Staalbouw functionaliteit in eenvoudige features.

De basis van een SolidSteel samenstelling is een schets van het te maken object. Dit kan een 2D platte schets zijn maar vaker zal het een 3D schets zijn.

Afbeelding2Afbeelding3

Profielen, bibliotheken.

SolidSteel heeft een eigen bibliotheek met veel gebruikte profielen. Deze profielen zijn aan te passen en uit te breiden. Daarnaast zijn er aanpasbare templates voor splice joints, ribben, gussets, endplates etc.

Afbeelding4

Features voor het opzetten van constructies in staal.

Afbeelding5

Naast de mogelijkheden om beams te plaatsen op lijnen, punten en curves zijn er features voor endplates, gussets, bracings etc.

Elk van deze features bieden een interface om alle maten en toepassingen aan te kunnen passen.


Trappen en railings.

Trappen en railings worden in SolidSteel gemaakt met een uitgebreide interface waarbij een groot deel van de instellingen al is voorbereid in het template.

Afbeelding6

Ook voor het opzetten van railings worden templates gebruikt die naar wens zijn aan te passen. Net zoals in SolidWorks zijn ook in SolidSteel alle features aan te passen.

Afbeelding7

Gevels en daken.

De bibliotheek van plaat materialen in de Facades functie wordt gebruikt in het opzetten en vullen van gevels en daken. Hiermee kunnen snel en eenvoudig gevels worden voorzien van op maat gemaakte plaat.

Afbeelding8

Stuklijsten en tekeningen.

Uiteraard voorziet SolidSteel ook in het maken van uitgebreide stuklijsten en tekeningen. Samen met de functionaliteit van SolidWorks kunnen tekeningen worden opgezet die automatisch worden gevuld met alle info.

Afbeelding9

Ook kan er vanuit de interface direct een BOM export gemaakt worden in excel. Dit om dit direct in productie te kunnen gebruiken.

Afbeelding10

Met SolidSteel ben je in staat om sneller en vooral eenvoudiger staalconstructies te bouwen en te laten produceren. Wil je meer weten van SolidSteel hou dan onze website en de blogs in de gaten.