3D-experience-logo2

Cloud engineering

One cloud platform, endless possibilities

Werk effectiever samen aan productinnovaties. Snel, veilig en met alle betrokken partijen. Dat kan met dé cloudoplossing van Dassault Systèmes, het 3DEXPERIENCE® platform.

Wat is het 3DEXPERIENCE® platform?

Het 3DEXPERIENCE® Platform is de cloudoplossing van Dassault Systèmes voor ontwerpers, engineers en alle andere betrokkenen. Perfect geïntegreerd met CATIA, DELMIA en ENOVIA, wissel je dankzij dit platform simpel data uit en werk je perfect samen met alle stakeholders aan nieuwe producten en innovaties. Real-time tijdens elke fase.

Wat doe je met 3DEXPERIENCE

grip op ontwikkeling

Wat doe je met 3DEXPERIENCE?

Koppel je engineeringoplossingen CATIA, DELMIA en ENOVIA aan het 3DEXPERIENCE® platform en je brengt nieuwe producten sneller, tegen lagere kosten en piekfijn op de markt.

3DEXPERIENCE geeft je de middelen om je ontwikkelketen te structureren en te organiseren. Eén geïntegreerde omgeving om je engineering uitdagingen vol vertrouwen aan te gaan.

Van concept tot eindproduct verbind je mensen, data en processen op het 3DEXPERIENCE® platform. Je houdt real-time zicht op alle activiteiten aangaande productontwikkeling zodat je altijd in control bent.

Tegelijkertijd geef je alle betrokkenen in de keten op het juiste moment toegang tot relevante apps en informatie. Om hun feedback en input te verzamelen en vooral om effectiever samen te werken.


een toekomstbestendige keuze

Drie redenen om voor 3DEXPERIENCE te kiezen

3DX reden 1

Anytime anywhere

Onafhankelijk van tijd en locatie met al je stakeholders samenwerken aan productinnovaties is niet alleen super handig, het is vaak noodzaak. Veel maakbedrijven met vestigingen over de hele wereld integreren juist daarom CATIA en andere oplossingen via het 3DEXPERIENCE platform.

Geen hardwarekosten

Altijd en overal toegang tot ontwerpdata wordt steeds belangrijker, maar de hardware investering kan een obstakel zijn. Het 3DEXPERIENCE Platform biedt de oplossing. Je gegevens staan er veilig in de cloud, inclusief redundantie en zonder de kosten van eigen dataservers.

Alle tools

Naast de integratie met CATIA, DELMIA en ENOVIA, biedt het 3DEXPERIENCE platform toegang tot honderden aanvullende applicaties. Bijvoorbeeld op het vlak van ontwerpen, plant layout, ontwerpvalidatie, governance, project planning, change management en nog veel meer.

Hoe zit het 3DEXPERIENCE platform in elkaar?

Engineering in de cloud

Aangezien het 3DEXPERIENCE® Platform een cloudoplossing is, heb je enkel een apparaat nodig dat verbonden is met het internet om toegang te krijgen tot het platform. Je hebt dus ook met een smartphone of tablet toegang tot online gegevens en functies.

Je eigen cloudomgeving

Elk bedrijf krijgt zijn eigen tenant die alleen toegankelijk is voor bevoegde interne en externe gebruikers. Je logt in via een webbrowser en hebt direct toegang tot je bestanden, dashboards, communities en bijvoorbeeld CATIA, DELMIA en ENOVIA apps.

Gebruikers krijgen rollen

Iedere gebruiker krijgt een of meerdere rollen die toegang tot online apps en daarmee data geven. Er is een breed scala aan rollen: van ontwerpverificatie tot productie optimalisatie en van project management tot sustainability.

Wanneer start jij op het 3DEXPERIENCE platform?

Of je eraan toe bent om je innovatieprocessen onder te brengen op het 3DEXPERIENCE platform bepaal je zelf. Performance, capex/opex, maatwerkprocessen en andere overwegingen spelen daarbij een rol.

Plaatsonafhankelijk werken wordt steeds belangrijker, of zelfs vereist. Het 3DEXPERIENCE platform maakt dit bij uitstek mogelijk en biedt de flexibiliteit om snel op te schalen.


Direct contact

Erik De Wit accountmanager

Erik De Wit

Accountmanager Benelux

"Ik deel graag mijn ervaringen op het vlak van 3DEXPERIENCE met je!"

0032 (0) 473 881 715

Benieuwd wat 3DEXPERIENCE voor jou kan betekenen?

Vrijblijvend verder praten? Doen we graag. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.